Epres Matcha Latte – Egy Frissítő és Egészséges Ital Receptje

Epres Matcha Latte – Egy Frissítő és Egészséges Ital Receptje

Bevezetés:
Ha szereted a matchát és az epret, akkor ez a recept garantáltan a kedvenced lesz! Az epres matcha latte nemcsak gyönyörű színeivel varázsol el, hanem tökéletes harmóniát teremt a gyümölcsös édesség és a matcha gazdag, földes íze között. Könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy forró nyári napra vagy akár egy különleges reggeli italnak.


Hozzávalók (2 adag):

  • 2 teáskanál AOI Ceremonial Grade Matcha
  • 60 ml forró víz (70°C)
  • 300 ml növényi tej (pl. mandula-, zab- vagy kókusztej)
  • 6-8 friss eper
  • 2 evőkanál méz vagy agávé szirup (ízlés szerint)
  • Jégkockák

Elkészítés:

  1. Eperpüré elkészítése:

    • Moss meg 6-8 friss epret, távolítsd el a zöld leveleket, és turmixold össze egy evőkanál mézzel vagy agávé sziruppal, amíg sima pürét nem kapsz.
    • Oszd el a pürét két pohár aljára.
  2. Matcha elkészítése:

    • Szitáld át a matcha port, hogy csomómentes legyen.
    • Önts rá 60 ml 70°C-os forró vizet, és keverd habosra egy bambusz matcha habverővel (chasen).
  3. Ital összeállítása:

    • Töltsd fel a poharakat jégkockákkal.
    • Öntsd rá a hideg vagy meleg növényi tejet, hogy kitöltse a pohár kétharmadát.
    • Végül lassan öntsd rá a habos matchát, hogy szép réteges hatást érj el.
  4. Díszítés és tálalás:

    • Díszítsd a tetejét friss eper szeletekkel vagy egy kevés matcha porral.
    • Keverd össze fogyasztás előtt, és élvezd az epres matcha latte frissítő ízét!

Tipp:
Az AOI Matcha gazdag íze tökéletesen kiegyensúlyozza az eper édességét, így nem kell túl sok édesítőt hozzáadnod. Ha extra frissességre vágysz, próbáld ki jéghideg változatban!


Zárás:
Ez az epres matcha latte nemcsak gyönyörű, hanem tele van egészséges összetevőkkel is. Próbáld ki otthon, és hozd el a kávézók hangulatát a saját konyhádba! További különleges receptekért kövesd a blogunkat.

Vissza a blogba

Hozzászólás írása

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat jóvá kell hagyni a közzétételük előtt.