Készítse el a tökéletes Matchát

A tökéletes matcha tea elkészítése egyszerű, ha követi útmutatónkat. Ismerje meg mind a tradicionális, mind a modern elkészítési módokat!"

SZÜKSÉGES ESZKÖZÖK:

  • Chawan (matcha tál) vagy nagyobb bögre
  • Chasen (bambusz habverő) vagy tejhabosító
  • Chashaku (bambusz kanál) vagy kiskanál
  • Szita
  • 70°C-os víz

TRADICIONÁLIS ELKÉSZÍTÉS:

1. Előkészítés:

  • Melegítse elő a chawan-t meleg vízzel
  • Öntse ki a vizet és törölje szárazra
  • Szitáljon 2 gramm (kb. 2 chashaku) matcha port a tálba

2. Víz hozzáadása:

  • Öntsön hozzá 60-70ml, 70°C-os vizet
  • A víz ne legyen forró, várjon 1-2 percet forrás után

3. Habosítás:

  • A chasen-nel keverje el W alakú mozdulatokkal
  • Habosítsa gyors mozdulatokkal, amíg krémes nem lesz
  • A megfelelő állag: selymes, buborékmentes felszín

MODERN ELKÉSZÍTÉS:

Tejhabosítóval:

  • Szitáljon 2 gramm matcha port egy bögrébe
  • Adjon hozzá 60-70ml meleg vizet
  • Habosítsa elektromos habosítóval 30 másodpercig

Hideg matchához:

  • Keverje el a port kevés meleg vízben
  • Adjon hozzá hideg vizet és jeget
  • Rázza össze shakerben

PROFI TIPPEK:

1. Hőmérséklet:

  • Ideális vízhőmérséklet: 70°C
  • Túl forró víz = keserű íz

2. Adagolás:

  • Usucha (vékony tea): 2g matcha + 60-70ml víz
  • Koicha (sűrű tea): 4g matcha + 30-40ml víz

3. Tárolás:

  • Hűtőben, légmentesen lezárva
  • Fénytől védve
  • Felbontás után 2-3 hónapon belül felhasználandó

GYAKORI HIBÁK:

  • Túl forró víz használata
  • Elégtelen habosítás
  • Csomós matcha por
  • Túl sok vagy túl kevés por használat7